Over Ons

Hallo!

Wij, Janine Bakker (1966) en Rob Melessen (1961), zijn verknocht aan het buitenleven met alles dat daarbij hoort. Met onze Alaska Malamutes Nanuk & Tornak trekken we er dan ook regelmatig op uit. We kamperen dan onder zeer uiteenlopende omstandigheden. Het buitenleven is een rode draad in alles dat we ondernemen zowel privé als zakelijk. De jarenlange ervaringen als medewerker, leidinggevende, trainer/adviseur en coach waren de opstap naar een ‘professioneel buitenleven’. De structurele veranderingen in ons eigen leven hadden ons beide bewust gemaakt van onze additionele kwaliteiten, bovenop onze bedrijfservaringen. Passie voor de persoonlijke groei van mensen en jarenlange ervaring met teams waren de basis om in 2005 de V.O.F. The Fire Within op te richten.
Meer inhoudelijke informatie over deze activiteiten vind je op www.jb-lifecoaching.nl & www.thefirewithin.nl

Wij en Tentipi®
Voor onze training & coaching activiteiten vonden we in de Tentipi Cirrus 40 de ideale mobiele outdoor accommodatie. Met de aanschaf van deze Nordic Tipi is er een bal gaan rollen die tot op heden nog niet tot stilstand is gekomen. Veel aanvragen voor verhuur leidde ertoe dat The Fire Within, naast onze bestaande activiteiten, tevens een Tentipi Official Rental werd met opdrachtgevers in binnen en buitenland. Onze Nordic Tipis stonden op bruiloften, feesten,(bedrijfs-)evenementen en festivals waaronder de Zwarte Cross. In 2010 werd de vriendschappelijke relatie met de mensen van Tentipi Zweden AB beklonken met het importeur schap voor Nederland en België.
Het waren wel veel ballen om in de lucht te houden. Toen, door de corona maatregelen, onze verhuur en trainingen begin 2020 compleet instortte hebben we besloten definitief te stoppen met de Tentipi Official Rental en ons te richten op de verkoop van Tentipi Nordic Tipis. Met heel veel liefde en energie hebben we een prachtige en sfeervolle showroom opgezet. 850 m2 outdoor beleving met alle Tentipi Adventure modellen en accessoires en een aantal Tentipi Event Tipis. Onze showroom is door Tentipi Zweden AB benoemt tot ‘Tentipi Flagship Store Europe’. Daar zijn we hartstikke trots op!

Wij en Sheepie daktenten
Na jaren rondzwerven met een Nordic Tipi wilden wij voor een roadtrip door Noorwegen een daktent huren. Voor het huren waren we te laat. Dus hebben toen op goed gevoel een Jimba Jimba by Sheepie® gekocht. De geweldige ervaring smaakte naar meer en inmiddels
is een daktent een permanent onderdeel van onze Toyota Hilux geworden. Toen wij medio 2020 de beslissing namen om onze “Tents 4 Your Adventure” Store op te zetten vonden we dat het daktent concept daarin niet mocht ontbreken. Tijdens een etentje in een Grieks restaurant met de eigenaren van Sheepie, waarmee we intussen een heel leuk contact hadden, is het idee achter de Sheepie Specialized Shop geboren. Later is daar het mooie merk Wildland aan toegevoegd.

Wij en Autentic Glamping Tenten
Glamping… het was nog niet eerder bij ons opgekomen maar toen we een email van Autentic® kregen werden we nieuwsgierig. Vooral dat Autentic tenten de kwaliteit van Tentipi minstens zou evenaren was een trigger. We zijn op uitnodiging afgereisd naar Ronse in België waar we heel prettig werden ontvangen. We waren al snel overtuigd dat dit tenten zijn die heel goed passen in het aanbod van de mooie merken die wij al hebben. Uiteraard zijn we er zelf al mee op pad geweest! Momenteel zijn wij exclusief Autentic Dealer voor Nederland.

Wij en het Buitenleven: Winnerwell & Barebones Living
“Goed gereedschap is het halve werk”. Een oud gezegde dat nog steeds hout snijdt. Wat ons ook aanspreekt bij Barebones is de filosofie achter het merk: ‘Het maken van producten die helpen de mens te verbinden met voedsel, natuur en vuur’. Zelf genieten we elke dag, in de tuin, in de keuken, tijdens onze tochten, van het werken met de mooie producten van Barebones Living.

Toen wij begin 2020 het mooie merk Winnerwell ontdekten waren we gelijk enthousiast over de kwaliteit van de kachels en het uitgebreidde assortiment aan accessoires. Wij zijn benaderd door Winnerwell Outdoors Pty Ltd zelf of wij interesse hebben in het merk. Wij hebben sindsdien een directe lijn met de fabrikant en de rest is geschiedenis.

Verbinding met voedsel, de natuur en vuur, ook dat is The Fire Within!

Hartelijke groet,

Janine & Rob

Over ons-R & J